Archívum havi bontásban: március 2012

Hegyalja matematikaverseny elődöntő eredményei 2012.

Bolyai János Általános Iskola – Szerencs

A szerencsi Bolyai János Általános Iskola és a Szerencsi Többcélú Kistérségi Társulás ismét meghirdette a Hegyalja Matematika Versenyt 3. 4. 5. 6. 7. és 8. osztályos tanulók részére.

A versenyt kétfordulósra tervezték, a jelentkezésektől függően.

Szikora László 8.a és Titkó Simon 5.b osztályos tanítványaim szép eredményt értek el a Hegyalja matematikaversenyen.

Az elődöntő eredményei (forrás:Bolyai Iskola honlapja, Szerencs):

Még nincs vége, tovább »

Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei forduló eredményei, 2012

A Zrínyi Ilona Matematikaverseny az ország legnépszerűbb matematikaversenye. Az elmúlt évben az indulók száma több mint 65000 volt. A kétfordulós verseny (területi és országos) teszt formájában kerül lebonyolításra. A versenyen 3-8. osztályos tanulók vehetnek részt.

A Zrínyi/Gordiusz Matematikaverseny megyei/körzeti fordulója 2012. február 17-én (pénteken) lezajlott.

Gratulálok tanítványaimnak, Titkó Simon 5.b és Szikora László 8.a osztályos tanulóknak a versenyen elért kiemelkedő eredményikért!

Még nincs vége, tovább »

IPR-projektzáró rendezvény Gávavencsellőn, a Rakovszky Általános Iskolában

A tarcali Klapka György Általános Iskola képviseletében jártam az IPR-projektzáró rendezvényen Gávavencsellőn, a Rakovszky Általános Iskolában. Nagy munkát fejeztek be, amelyben Szlovákia és Kárpátalja településeinek  hagyományait, néprajzi, természeti értékeit kutatták. Az Itthon láss csodát című IPR-es projektzáró rendezvényen bemutatkoztak az osztályok ismertetőkkel, versekkel, táncokkal, dalokkal, népszokásokkal. A színes és nagyon látványos bemutatkozás gasztronómiai kiállítással egybekötött állófogadással zárult, ahol az említett tájegységek jellegzetes ételeit vonultatták fel.