Archívum havi bontásban: december 2013

Továbbképzés a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége Tehetséghidak Projektiroda szervezésében

Tantestületünk két napos továbbképzésen vett részt Hajdúszoboszlón. Témája: Alulteljesítő tehetségek (R538_041)Az előadást illetve a továbbképzést Dr.Mező Ferenc, a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar Pedagógiai-Pszichológiai Tanszékének egyetemi adjunktusa tartotta. Képek fetöltés alatt.

Iskolánk munkájával ismerkedett a szabolcs-szatmár-bereg megyei Döge község iskolája, az Ölbey Irén Általános Iskola tantestülete

Az Ölbey Irén Általános Iskola tantestülete az integrációs program alkalmazása terén érkezett hozzánk tapasztalatcserére.

Az Ölbey Irén Általános Iskola a Nyíregyházi Főiskola partnerintézményeként működik.Jók a tárgyi feltételeik, füvészkertjük, ásvány-és kőzettani oktató ösvényük, saját uszodájuk is van.

A szakmai megbeszélés főbb témája az IPR alkalmazása, amely mind a két iskolában zajlik:

Az integrációs pedagógiai rendszer (IPR) alkalmazásához elengedhetetlen néhány olyan szervezési, intézményátalakítási feltétel, amely biztosítja azokat a kereteket, amelyeken belül az integráció működni tud. Az iskola élete több ponton is átalakul, ha integrációs nevelésbe kezd. Újra kell gondolni tevékenységét, helyzetét. Ebben a termékcsoportban a bevezetéshez szükséges dokumentumok, formanyomtatványok, hálótervek, a bevezetést segítő példák találhatók, melyeket az iskolák adaptálhatnak saját intézményfejlesztésük során.

Fő elemei:

  1. Integrációs stratégia kialakítása
  2. Az iskolába kerülés előkészítése
  3. Együttműködés, partnerségi kapcsolatok kiépítése-mindezek nyomon követhető dokumentálása.

A szakmai megbeszélés során Bártfainé Varga Györgyi igazgatónő prezentáción mutatta be iskolánkat, küldetésünket, majd a vendégek Hunkó Emese igazgatóhelyettes bemutató tanítási óráját hospitálták, a 4. osztályban matematikából.

Fotókat a szakmai napról itt láthatnak, ahogyan mi láttuk, amilyennek pedig az Ölbey Irén Általános iskola látott minket, azokat a fotókat, írásokat pedig itt.

Még nincs vége, tovább »

Intézményünk tantestülete óralátogatáson, szakmai konferencián vett részt a vésztői Szabó Pál Általános iskolában

A “Kiváló Akkreditált Tehetségpont” címmel adódik, hogy más tehetségpontokat , azok munkáját is meg kell ismernünk.

Vésztő város Békés megyében található.Lakosainak száma 6-7000 között mozog.

A beiskolázási körzetüket hasonló adottságok jellemzik, mint a tarcali általános iskoláét.Mindkét intézmény hátrányos helyzetű térségben helyezkedik el, ebből adódó gondjaink is hasonlóak.

Tantestületünk szakmai napon vett részt a vésztői iskolában, ahol bemutató

tanításokat láthattunk illetve szakmai konferencián vitathattuk meg közös gondjainkat.

Köszönetet mondunk a vésztőieknek a színvonalas rendezvényért!

A vésztői és tarcali tantestület szakmai napjáról itt találhatnak fotókat.

 

Néhány szóban bemutatjuk a vésztői iskolát Tölcsér Jánosné igazgató asszony tolmácsolásában:

“1979-ben Vésztőn az addig külön működő két általános iskolát összevonták. Az új intézmény a megszűnt gimnáziumtól megörökölve, megkapta a Szabó Pál nevet.

Még nincs vége, tovább »

TeSzedd!-nap

Iskolánk a hagyományokhoz híven most is aktívan részt vett a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) környezetügyért felelős államtitkársága által megszervezett TeSzedd!-napon.

A szemétszedési akcióban részt vállaltak a 7.a, illetve a 7.b osztályok tanulói Csománé Németh Emese és Kovács Zsolt osztályfőnökök vezetésével.A tanulók munkáját segítette a helyi polgárőrség és a rendőrség is.A fotókat itt láthatják.

Az ország 1075 településén több mint 100 ezer önkéntes gyűjti össze az illegálisan lerakott háztartási hulladékot a Teszedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért elnevezésű szemétgyűjtési akcióban – mondta a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) környezetügyért felelős államtitkára az eseményt megnyitó sajtótájékoztatón szombaton Budapesten.(Forrás: http://kormany.hu)

Akkreditált Kiváló Tehetségpont minősítés

Az intézményünkben folytatott tehetséggondozó munkánk akkreditációja sikerrel zárult .

A tarcali Klapka György Általános Iskola a 2013/2014-es tanévtől Akkreditált Kiváló Tehetségpont minősítéssel rendelkezik.

A 2013/2014-es tanév rendje

A 2013/2014-es tanév rendjét itt olvashatják.

Tanévzáró képei

A Klapka György Általános Iskola tanévzáró ünnepségének fotói itt tekinthetőek meg.

Ballagás képei

Tájékoztatjuk a tisztelt érdeklődőket, hogy a ballagásról készült fotóalbumunkat itt tekinthetik meg.

Tanáraink vendégül látták búcsúzó diákjainkat

Hagyományainkhoz híven iskolánk tanárai minden évben közösen látják vendégül a végzős diákokat.

Ezen a napon, a ballagás előestéjén a tanulóink szerenáddal köszönték meg pedagógusaink munkáját.

A tanári vendéglátás képeit itt tekinthetik meg.

Pedagógusnap a Tokaji Tankerületben

A Tokaji Ferenc Gimnázium,Szakközépiskola és Kollégiumban köszöntötték a Klebergsberg Intézményfenntartó Központ Tokaji Tankerületéhez tartozó iskolák  pedagógusait Pedagógusnap alkalmából.

A rendezvényt dr.Balogh József, a Magyar Tehetséggondozó Társaság Elnöke nyitotta meg.Ezután dr.Dankóné Patkó Kornélia köszöntő levele hangzott el.

Minden iskola egy-egy műsorszámmal mutatkozott be. A finálét a tarcali Klapka György Általános Iskola diákjai és pedagógusai adták.

A fényképeket itt tekintheti meg.