Archívum havi bontásban: július 2014

Tanulónk sikere a Zrínyi Ilona/Gordiusz országos matematikaversenyen

Motkó Renátó Milán 6.osztályos tanuló lett a legeredményesebb versenyző a Tarcali Klapka György Általános Iskolában a Zrínyi Ilona/Gordiusz matematikaversenyen. Az országos matematikaverseny rendezői oklevéllel, illetve könyvjutalommal ismerték el teljesítményét. Gratulálunk!

Felkészítő tanára: Kovács Zsolt

Tankerületi pedagógusnap Tokajban

A Tokaji Tankerület oktatási intézményeiben dolgozó pedagógusok központi ünnepségen vettek részt Tokajban, a  Konferencia Központban.

A rendezvényt dr. Simon Csaba , a Tokaji Tankerület igazgatója nyitotta meg. A kistérség tanulói ünnepi műsort adtak tanáraiknak.Minden iskola egy-egy műsorszámmal készült.

Zárásként elismerő okleveleket adtak át a kiválóan teljesítő kollégáknak.

Fotók.

Országos kompetenciamérés 2014

Május 28., szerda az ország szinte összes iskolájában (összesen 2827 iskola 3597 telephelyén) a tanulók és az iskolák számára egyaránt különleges nap lesz. Ezen a napon a 6., a 8. és a 10. évfolyamon a szokásos tanítás helyett a tanulók az országos mérés feladatlapjait írják meg.

A mérés – a sajátos nevelési igényű tanulók egy szűk csoportját kivéve – az adott évfolyamokon minden tanuló számára kötelező, így a mérésben az idén összesen 269.611 diák vesz részt (a 6. évfolyamon 92.447, a 8. évfolyamon 87.418, a 10. évfolyamon 89.746 fő).

Még nincs vége, tovább »

A “Környezetvédelmi témahét” projektjei

A nemrég befejeződött “Környezetvédelmi témahét” produktumait, tanulóink munkáit a ide kattintva tekinthetik meg.

A Szerencsi Rendőrkapitányság Tokaji Rendőrőrsén jártunk

Nyílt napot szervezett a tokaji rendőrőrs  fiatalok számára. A Tarcali Klapka György Általános Iskolát az érdeklődő hetedikes és nyolcadikos tanulókkal  Kovács Zsolt tanár úr képviselte.

A fényképeket itt láthatják.

Don Perlimplín / Don Cristóbal operaelődáson vettünk részt a Miskolci Nemzeti Színházban

Kortárs operát nézni és hallgatni jó, mi több, élvezetes. Bizonyítékul álljon itt Vajda János régóta várt, a szerző kívánságára közösen bemutatott két műve, melyek Federico García Lorca bábjátékai alapján készültek. Az eredeti drámaszövegek nem kapcsolódnak egymáshoz, de Vajda egyfelvonásosai ikerdarabként, egy történet két olvasataként kerülnek színre. Mindkettő az öregedő férfi és a fiatal lány szerelmét meséli el, de míg az egyik szomorú, a másik vidám játékként teszi ezt.

Még nincs vége, tovább »

A Komplex Természettudományi Tehetséggondozó Műhelyünk laborgyakorlata külső helyszínen, a Tokaji Ferenc Gimnázium Hulladékanalitikai Laborjában

A Komplex Természettudományi Tehetséggondozó műhelyünk egyik foglalkozását a Tokaji Ferenc Gimnázium Hulladékanalitikai Laborjában tartottuk meg.A látogatásra  a Környezetvédelmi témahetünk részeként került sor.

Köszönetet szeretnénk mondani a foglalkozást vezető Fakla Ida tanárnőnek, hogy foglalkozott tanulóinkkal, illetve Molnárné Tóth Erika igazgatónőnek, továbbá Horváthné Bócsi Ildikó igazgatóhelyettes asszonynak, akik segítettek a laborgyakorlat megszervezésében, lebonyolításában (TFG).

A műhelymunka fotóit itt tekinthetik meg.

 

Kovács Zsolt tanár, a Komplex Természettudományi Műhely vezetője (KGYAI).

Partneri klub -kerekasztal a Tokaji Ferenc Gimnáziumban a térségi akkreditált tehetségpontok-köztük intézményünk-részvételével

A Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiuma TÁMOP-3.4.5-12-2012-0001 „Tehetséghidak Program” című kiemelt projekt keretében megvalósuló a Felhívás a TÁMOP-3.4.5-12-2012-0001 „Tehetséghidak Program” nevű kiemelt projekt keretében térségi Tehetségnapok megvalósítására és koordinálására „A tehetség hónapja” programsorozat részeként szervezésre kerülő Partneri klub elnevezésű kerekasztal beszélgetésre hívta meg a térségi tehetségpontokat. Intézményünket Kiss-Tóthné Bolló Nóra tanárnő és Kovács Zsolt tanár úr képviselte.

Előadók voltak: Kormos Dénes, Sarka Ferenc, Dr. Dankó József és Majercsákné Kemecsei Zsuzsanna. Fotók a rendezvényről.

Előadás a Tokaj-Bodrogzug tájvédelmi körzet élővilágáról a környezetvédelmi témahét keretében

Az Aggteleki Nemzeti Park szakértője tartott előadást a Tokaj-Bodrogzug

tájvédelmi körzet növény-és állatvilágáról felső tagozatosaink részére.

A Környezetvédelmi Témahetünkhöz kapcsolódó rendezvény képei.

Hornyák Pál festőművész, grafikus, művésztanár kiállítását tekintettük meg a Hatputtonyos Borfaluban

A képgaléria ide kattintva tekinthető meg.