Archívum havi bontásban: december 2014

Interjú a Tarcali Hírekben

Erdélyi István:

„A példamutatás nem a legfontosabb módszer hatni másokra. Ez az egyetlen.”

                                                                                                   /Albert Schweitzer/

Kovács Zsolt – matematika-kémia szakos tanár; okleveles matematikatanár

  • Tisztelt Tanár úr! 2014. június 14-én Budapesten megalakult a Nemzeti Pedagógus Kar, mely az állami és önkormányzati fenntartású köznevelési intézményekben pedagógus munkakörben közalkalmazottként foglalkoztatottak önkormányzattal rendelkező köztestülete. Önt a Kar Borsod-Abaúj-Zemplén megye egyik küldöttévé választották. Kérem, engedje meg, hogy a Tarcali Hírek olvasói  nevében  gratuláljak ehhez a sikerhez, és egyben megkérjem, hogy néhány mondatban mutassa be a létrejött köztestület szervezeti felépítését, működését és céljait.

A  Nemzeti Pedagógus Kar az értékalapú pedagógusi tudat megerősítése érdekében a pedagógusok szakmai érdekképviseletével, szakmai továbbképzésével, a közösségi szolgálat szervezésével

Még nincs vége, tovább »

NPK Ember és természet tagozat

Az Elnökség a 2014. december 3-ai ülésén úgy döntött, hogy  azt kéri, hogy a kémia tanárok a  fizikus és biológus tanárokkal karöltve segítsenek megalakítani az ember és a természet tagozatot. Az ember és természet tagozat a törvényben meghatározott 16 tagozat egyike és az Elnökség  azt szeretné ha ezek a területek ebben a tagozatban koncentrálódnának,  nem szeretnék, ha a tagozatok szétaprózódnának. Természetesen a tagozaton belül minden pedagógus a saját szakterületével foglalkozna.

A földrajz szakos kollégák a Földünk és környezetünk tagozatba tartoznak majd.