Archívum havi bontásban: augusztus 2016

A Nemzeti Pedagógus Kar Természettudományi Tagozatának tanévnyitó szakmai napja

Helyszín: Budapest, József körút 63.

Időpont:   2016.08.28. 10:00-15:00

A szakmai nap során előadások, tájékoztatók hangzottak el a természettudományos oktatást érintő tervekről, fejleményekről. A felkért előadók résztvevői a Kerekasztal tárgyalásoknak, illetve az MTA Közoktatási Elnöki Bizottságának.

Előadó:

Dr. Szalainé Tóth Tünde középiskolai tanár, a szakmai tagozat elnöke:

Természettudomány újragondolva

– beszámoló a Magyar Tudományos Akadémián 2016. június 15-én megtartott konferenciáról

Még nincs vége, tovább »

Megtartotta Kiváló Akkreditált Tehetségpont címét a Tarcali Klapka György Általános Iskola

Örömmel tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy a Tarcali Klapka György Általános Iskola az aktuális minősítési eljárásban ismét elnyerte a Kiváló Akkreditált Tehetségpont címet.
Öröm és elismerés számunkra, hogy Tehetségpontunk második alkalommal is elnyerte a kiváló címet.
Köszönettel tartozunk mindazoknak a munkatársaknak, akik tehetséggondozó programjaink megvalósításában szerepet vállalnak!

Dr. Köhler Mihály nyugalmazott kutatómérnököt, c. egyetemi docenst köszöntöttük Debrecenben

2016.08.18.

Ökológiai gazdálkodás és régiófejlesztés címmel augusztus 18-án, a Debreceni Egyetemen 85. születésnapja alkalmából tudományos tanácskozással köszöntötték dr. Köhler Mihály nyugalmazott kutatómérnököt, c. egyetemi docenst, aki a Szent István Egyetem jogelődjén szerezte mezőgazdasági mérnöki diplomáját, majd egyetemi doktori címét. Az ünnepelt a szarvasi gazdászélet hagyományainak népszerűsítője is egyben.

Dr. Köhler Mihályt először Prof. Dr. Sinóros-Szabó Botond, a DE Agrártudományi Központ Kutatási és Fejlesztési Intézetének igazgatója, az MTA doktora köszöntötte, majd Prof. Dr. Nábrádi András, a DE Gazdaságtudományi Kar Gazdálkodástudományi Intézetének vezetője foglalta össze életútját és munkásságát.

Még nincs vége, tovább »

Dr. Nagy Zsuzsanna,ny. főiskolai docens, a kémia tantárgypedagógia és a kémiai technológia tárgyak oktatója (1938-2016)

Nagyra becsült oktatóm,  Dr. Nagy Zsuzsanna ny. főiskolai docens, a Nyíregyházi Főiskola (Bessenyei György Tanárképző Főiskola) egykori Kémia Tanszékének oktatója, életének 77. évében elhunyt.

Temetése: 2016. június 03-án 13,00 órakor volt a Nyíregyházi Északi Temetőben.

Fájó szívvel búcsúztak a Nyíregyházi Egyetem Környezettudományi Intézetének dolgozói és hallgatói, illetve egykori hallgatói, tanítványai, jómagam is,
Emlékét kegyelettel megőrizzük.

 

http://www.nye.hu/kornyezet/node/516